Roepen jouw ouders alweer dat je maar eens een baantje moet zoeken en dat ze die nieuwe game niet voor je gaan kopen? Dan wordt het toch echt tijd om op zoek te gaan naar een leuke bijbaan. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag gaan als bezorger bij je favoriete pizzeria, maar je kunt ook folders verspreiden in Zwolle. Hieronder vind je inspiratie voor een leuke bijbaan in Zwolle.

 

Hoe vind je een leuke bijbaan?

Wanneer je op zoek bent naar een bijbaan kun je op verschillende plekken aan die baan komen. Zo kun je kijken op vacaturesites, hierbij kun je bijvoorbeeld zoeken op ‘bijbaan in Zwolle’. Ook kun je je vrienden of ouders vragen of zij iets weten. Vaak hebben zij wel connecties waar jij misschien in eerste instantie niet terecht was gekomen. Ook kun je je inschrijven bij een uitzendbureau. Zij helpen je dan met het zoeken van een geschikte baan.

Dit kun je doen

Krantenwijk

Wil jij wel geld verdienen, maar ook nog genoeg vrije tijd overhouden? Kies dan voor een krantenwijk. Vaak ben je dan in de ochtend vroeg al kranten aan het rondbrengen en heb je daarna de hele dag vrij om andere dingen te doen. Folders verspreiden in Zwolle is ook een optie als je liever wat langer uit slaapt. Deze kunnen namelijk ook nog in de middag worden rondgebracht. Het voordeel van deze baan is dat je lekker buiten bent, en ook gelijk aan je beweging komt. Ook is het goed te combineren met school.

 

Horeca

Wil jij liever aan de slag bij die pizzeria bij jou in de buurt? Dan kun je aan de slag als bezorger of in de pizzeria zelf. Als bezorger mag jij rondrijden op een scooter of in een auto en zorg jij ervoor dat de klant de pizza’s op tijd krijgt. Belangrijk hiervoor is dus wel dat je een rijbewijs hebt. Heb je die niet? Dan kun je ook aan de slag in de pizzeria zelf. Hierbij kun je denken aan het opnemen van bestellingen en het klaarmaken van de bestellingen. Een ideaal baantje om te combineren met school, omdat dit vaak in de avonden en weekenden is.

Supermarkt

In de supermarkt zijn ze altijd op zoek naar nieuwe medewerkers. Je begint hier vaak in de vulploeg. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat de schappen in de winkel altijd goed gevuld zijn en er netjes uit zien. Dit werk kun je ook goed combineren met school omdat de vulploeg vaak ‘s ochtends vroeg of ‘s avonds werkt. Dit wordt gedaan omdat de klanten er zo de minste hinder aan hebben. Als je langer in de winkel werkt, kun je ook doorgroeien naar bijvoorbeeld kassamedewerker of vulploegleider.

Oppassen

Vind je het leuk om met kinderen om te gaan? En wil je daar graag iets mee doen? Dan kun je gaan oppassen. Hierbij kun jij tegen een vergoeding, een aantal uurtjes op iemands huis en kinderen passen. Het is hier wel belangrijk dat je weet wat je moet doen als er iets met de kinderen aan de hand is. Wil je aan de slag als oppas? Vraag dan of je ouders nog mensen kennen die een oppas zoeken of hang een briefje in de supermarkt dat je beschikbaar bent. Dit is een ideale bijbaan omdat je, als je geluk hebt dat de kinderen slapen, ook in alle rust je huiswerk kunt maken terwijl je aan het werk bent.