Het is belangrijk dat jouw werknemers veilig hun werk uit kunnen voeren. Dit is eigenlijk altijd van belang, maar in deze tijd nog net iets meer. Indien er geen maatregelen getroffen zijn op de werkvloer, lopen zij namelijk de kans om besmet te raken met het coronavirus. Om de kans op besmetting te verkleinen, laten sommige bedrijven hun personeel vanuit huis werken. Dit is echter niet altijd mogelijk. Is dit ook binnen jouw bedrijf het geval? Dan moet je zorgen dat jouw medewerkers hun werk veilig uit kunnen voeren op de werkvloer. Maar hoe kun je de veiligheid van jouw werknemers waarborgen? Wij geven je in onderstaande tekst een aantal opties.

Afscheidingsschermen
Het waarborgen van de veiligheid begint allemaal bij een juiste inrichting van de werkplek. Indien jouw personeel naar kantoor komt, moeten ze hier veilig hun werk kunnen doen. Je hebt de inrichting van jouw kantoor ongetwijfeld al aangepast aan de hand van de regels. Op deze manier is het mogelijk dat jouw personeel 1,5 meter afstand van elkaar houdt. Dit betekent echter niet zij geen risico lopen besmet te raken. Wil je de kans op besmetting verder verkleinen? Plaats dan afscheidingsschermen tussen de bureaus. Hierdoor kan rondvliegend speeksel van de ene collega niet op de andere collega belanden. Het afscheidingsscherm houdt dit namelijk tegen. Hierdoor is het toch alweer een stukje veiliger om op kantoor te werken.

Wegwerp gastendoekjes
Vanuit het RIVM worden we geadviseerd om regelmatig onze handen te wassen. Na het wassen van handen droog je deze vaak af met een handdoek. Op de werkvloer wordt een handdoek door veel verschillende personen gebruikt. Indien iemand niet goed zijn of haar handen wast, kan het virus in de handdoek gaan zitten. De kans dat het hier overleeft is niet groot, maar hij is wel aanwezig. Daarom is het raadzaam om regelmatig een schone handdoek op te hangen in de keuken en op het toilet. Wil je de handdoeken niet elke dag uitwassen, maar ze het liefst weggooien? Dan zijn wegwerp gastendoekjes mogelijk iets voor jou. Deze zijn ideaal voor kortdurend gebruik. Daarbij komt dat ze volledig composteerbaar zijn, waardoor je het milieu er niet mee belast.

Handsfree deuropener
Binnen sommige bedrijven is het een komen en gaan van mensen. Dat is in deze tijd geen pretje voor jouw personeel. Deurklinken worden in dat geval namelijk door verschillende personen aangeraakt. Indien een persoon het coronavirus bij zich draagt, kan dit binnen de kortste keren verspreid worden binnen jouw bedrijf. Hier zit je niet op te wachten. Overweeg daarom een handsfree deuropener aan te schaffen voor jouw personeel. Dit is een hulpmiddel waarmee zij de deur kunnen openen. Grote voordeel is dat zij hierbij geen direct contact hebben met de deurklink. Indien het virus op de klink aanwezig is, wordt het niet overgedragen wanneer de deur geopend wordt met een handsfree deuropener. Hierdoor wordt jouw bedrijf toch alweer een stukje veiliger.